Рецепти

Добірка рецептів печива без яєць і без молочних продуктів

Всім привіт! Сьогодні я вирішила створити добірку рецептів печива без яєць і без молочних продуктів, тобто пісних і веганских. Всі рецепти прості, а випічка з них виходить дуже смачна.

1. Інгредієнти для приготування 12 печив:
гарбузове пюре – 120 г (1/2 ст.) з 200 г свіжого гарбуза
вівсяні пластівці (з часом варіння 3 хв.) – 60 г (2/3 ст.)
цукор – 75 г (3 ст. л. з великою гіркою) або за смаком
сіль – щіпка
мелена кориця (за бажанням) – 1/2 ч. л. або за смаком
олія соняшникова рафінована – 70 г (90 мл або 2/5 ст.)
борошно – 250 г (1 і 2/3 ст.)
розпушувач – 5 г (1 ч. л. з гіркою)

2. Інгредієнти для приготування 15 печива:
вівсяні пластівці – 150 г (1 і 2/3 ст.)
мед – 180 г (1/2 ст.)
олія соняшникова рафінована – 60 мл (50 г або 1/4 ст.)
сіль – 1/3 ч. л.
морква – 220 г (1 і 1/2 ст.) натертої моркви (2 шт. середнього розміру)
борошно – 150 г (1 ст.)
розпушувач – 5 г (1 ч. л. з гіркою)
сода харчова – 3 г (1/2 ч. л.)
кунжут (за бажанням) – 2 ст. л.

3. Інгредієнти:
кунжут – 2/3 склянки (100 г)
вода (окріп) – 4/5 склянки (200 мл)
цукор – 4 ст. л. з великою гіркою (100 г)
олія соняшникова рафінована – 5 ст. л. (50 мл)
борошно – 2 склянки (300 г)
розпушувач – 2 ч. л. з гіркою (10 г)
чорнослив (без кісточок) – 15 шт. невеликих (60 г)

4. Інгредієнти: (на 21 шт.):
вода – 125 мл (1/2 ст.)
сіль – щіпка
цукор – 100 г (4 ст. л. з великою гіркою)
борошно – 350 г (2 і 1/3 ст.)
розпушувач – 10 г (2 ч. л. з гіркою)
олія соняшникова рафінована – 50 г (60 мл або 1/4 ст.)
для начинки (на 21 шт.):
горіхи грецькі – 150 г
яблука – вага очищених 500 г (4 великих яблука)
цукор – за смаком (я поклала 50 г (2 ст. л. з великою гіркою))
мелена кориця – 1/3 ч. ложки або по смаку

5. Інгредієнти на 20 шт. печива:
(обсяг мого склянки – 250 мл)
натерті яблука – 300 гр (3 яблука середнього розміру)
лимонний сік – 3 ч. л. (15 гр)
цукор – 50 гр (2 ст. л. з великою гіркою) або за смаком
сіль – щіпка
вода – 100 мл (2/5 ст.)
олія соняшникова рафінована – 2 ст. л.
ізюм – 100 гр або за смаком
вівсяні пластівці (у мене марки “Екстра”) – 360 гр (4 ст.)
розпушувач – 10 гр (2 ч. л. з гіркою)

6. Для приготування 10 штук печива знадобляться:
очищений банан – 150 гр (1 банан середнього розміру, або це приблизно 5 ст. л. бананового пюре)
борошно пшеничне – 125 гр (5/6 ст. або 2/3 ст.+1 ст. л. з великою гіркою)
борошно рисова – 50 гр (1/3 ст.)
розпушувач – 5 гр (1 ч. л. з гіркою)
какао – 20 г (1 ст. л. з великою гіркою)
олія соняшникова рафінована – 30 гр (4 ст. л.)
за бажанням можна покласти цукор 1 – 2 ст. л. (я не клала)

7. Інгредієнти на 26 – 28 невеликих печива (обсяг мого склянки 250 мл):
для картопляного тіста:
картопля (відварена і очищений) – 300 гр (2 середні)
сіль – 1/2 ч. л. без гірки або за смаком
олія соняшникова рафінована – 3 ст. л.
борошно (в тісто) – приблизно 150 гр (1 ст.)
розпушувач – 10 гр (2 ч. л. з гіркою)
борошно (для розкачування коржів) – приблизно 50 гр (1/3 ст.)
для киселька:
вода – приблизно 1/3 склянки (80 мл)
картопляний крохмаль – 1/2 ч. л. з гіркою (приблизно 3 гр)
для прикраси:
кунжут (або кмин, або улюблені ароматні трави)

8. Інгредієнти на 16 штук печива (обсяг мого склянки – 250 мл):
вівсяні пластівці швидкого приготування – 2 ст. (180 гр)
волоські горіхи – 50 гр (жменю)
цукор – 2 ст. л. з великою гіркою (50 гр) або за смаком
ванільний цукор (за бажанням) – 1 ч. л.
житнє борошно (або пшеничне) – 20 г (2 ст. л. з невеликою гіркою)
розпушувач – 1 ч. л. з гіркою (5 гр)
вода (або сік) – 1/2 склянки (125 мл)
олія соняшникова рафінована – 5 ст. л. (50 гр)
ягоди (у мене заморожена вишня без кісточок) – 16 шт. (за кількістю печива)
картопляний крохмаль (для ягід) – 1 ч. л.
кунжут – трохи за бажанням

9. Інгредієнти (обсяг мого склянки – 250 мл):
лимон – 1 шт. вагою приблизно 200 гр
цукор – 7 ст. л. з великою гіркою (це приблизно 3/4 ст. або 175 гр) або за смаком
олія соняшникова рафінована – 1/2 склянки (125 мл або 100 гр)
борошно – 3 і 1/2 ст. (525 гр)
сода харчова – 1 ч. л. без гірки (приблизно 4 гр)
розпушувач – 1 ч. л. без гірки (приблизно 4 гр)

10. Інгредієнти на 16 – 19 шт. печива (обсяг мого 250 мл склянки):
морква – 350 гр (це 3 шт. середні або це приблизно 2 і 1/3 щільно наповнених натертою морквою склянки)
цукор – 3 – 4 ст. л. з великою гіркою (75 – 100 гр) я кладу 75 гр
сіль – щіпка
кунжут (або кокосова стружка, або насіння або горіхи) – 50 г
олія соняшникова рафінована – 1/2 склянки (100 гр)
житнє борошно – 170 гр (приблизно 1 і 1/3 ст.)
какао – порошок- 2 ст. л. з гіркою (20 гр)
кориця мелена – 1 ч. л. (5 гр)
гіркий шоколад – 50 гр

11. Інгредієнти:
обсяг мого склянки – 250 мл
борошно – 1 ст. (150 гр)
цукор – 1 ст. л. з великою гіркою (25 гр)
сіль – щіпка
кунжут – 2 ст. л. з гіркою (20 гр)
вода – 50 мл
олія соняшникова рафінована – 50 мл

12. Інгредієнти:
маринад від маринованих помідорів – 1 склянка (250 гр)
цукор – 2/3 склянки (150 гр)
олія соняшникова рафінована – 1 склянка (200 гр)
борошно – 4 ст. (600 гр.)
розпушувач – 1 ч. л. (5 гр)

13. Інгредієнти (на 14 штук):
борошно – 2 склянки (300 гр)
какао порошок – 3 ст. л. з гіркою (30 гр)
розпушувач – 2 ч. л. з гіркою (10 гр)
цукор – 4 ст. л. з великою гіркою (100 гр)
ванільний цукор – 1 ч. л.
горіхи (у мене волоські) – за смаком від 50 г до 100 гр (я клала в тісто 50 гр горіхів)
олія соняшникова рафінована – 1/2 склянки (125 мл або 100 гр)
вода – 1/2 – 3/5 ст. (125 – 150 мл, потрібно дивитися по консистенції тесту. Мені знадобилося 150 мл води)

14. Інгредієнти:
вівсяні пластівці цільнозернові (я їх перемолола в борошно) – 200 гр
рослинне масло (у мене оливкова) – 5 ст. л. (50 гр)
мед – 1 ст. л. (50 гр)
цукор – 2 ст. л. з великою гіркою (50 гр)
гаряча вода кип’ячена – 1/3 склянки (80 мл)
сіль – 1/3 ч. л. (3 гр)
сода харчова – 1/2 ч. л. (5 гр)
сухофрукти за бажанням (у мене фініки) – 100 гр

15. Інгредієнти:
вода – 3/5 склянки (150 мл)
сіль – 1/4 ч. л. (2 гр)
цукор – 2 ст. л. з великою гіркою (50 гр) печиво виходить ледь помітно солодкуватим. Тим, хто любить якнайсолодше, потрібно класти 3 ст. л. з великою гіркою цукру (75 гр). Але, якщо покласти цукру як у мене 2 ст. л., то, на мій погляд, смак печива стає більш виразним!
дріжджі сухі швидкодіючі – 1 ч. л. з гіркою (5 гр)
масло рослинне – 3/4 ст. (150 гр)
борошно – 2 ст. і ще 1/3 ст. (350 гр)
манна крупа – 3 ст. л. з великою гіркою (45 – 50 гр)
ванілін або ванільний цукор – за бажанням (я не клала)

16. Інгредієнти:
вода – 1/2 склянки (125 мл)
олія соняшникова рафінована – 1/3 ст. (70 гр)
сіль – 1 ч. л. без гірки (5 гр)
борошно – 1 ст. (150 гр)
кмин – 2 ч. л. з гіркою

17. Інгредієнти:
борошно – 1 ст. об’ємом 240 мл (125 гр)
сіль – щіпка
цукрова пудра – приблизно 5 ст. л. з гіркою (70 гр)
кмин – приблизно 2 ч. л. з гіркою
оливкова олія – 5 ст. л. (50 мл)
вода (при необхідності) – мені знадобилося 2 ст. л., але її може знадобитися трохи більше або менше, залежить від борошна.
Всього з такої кількості інгредієнтів у мене вийшло 21 шт. печива діаметром 5,5 див.

18. Інгредієнти на 12 шт. печива:
для тіста:
морква – 2 шт. середні (200 гр очищеної)
цукор – 2 ст. л. з великою гіркою (50 гр)
ванільний цукор – 1 ч. л.
рослинна олія (соняшникова рафінована) – 8 ст. л.
борошно – 1 і 2/3 ст. (250 гр) мій стакан об’ємом 250 мл
розпушувач – 1 ч. л. з гіркою (5 гр)
для глазурі:
цукор – 2 ст. л. з великою гіркою (50 гр)
какао – 2 ст. л. з великою гіркою (приблизно 25 гр)
вода – 3 ст. л.
олія рослинна (соняшникова рафінована) – 2 ст. л.
для прикраси:
горіхи (у мене арахіс) – приблизно 50 гр

Related posts

Leave a Comment