Рецепти

Добірка рецептів печива з ароматом кориці

Кренделі з корицею

Для крендельков потрібні такі інгредієнти:

Для тіста:

Борошно пшеничне – 320 гр.

Масло вершкове – 100 гр.

Цукор – 100 гр.

Сметана – 60 гр.

Яйце куряче – 1 шт.

Мед – 1 ст. л.

Сіль – 1/4 ч. л.

Розпушувач – 1 ч. л.

 

Для змазування печива:

Жовток – 1 шт.

Сметана – 0,5 ч. л.

Вода – 15 гр.

Для посипання:

Кориця – 1 ч. л.

Цукор – 1 ст. л.

Заздалегідь дістати з холодильника масло,щоб воно стало м’яким.

Борошно просіяти разом з розпушувачем.

У великій мисці з’єднуємо з допомогою міксера яйце, сметану, цукор і сіль. Додаємо розм’якшене вершкове масло збиваємо до однорідної консистенції. Вливаємо мед і ще раз перемішуємо.

Всипаємо борошно і замішуємо,м’яке еластичне тісто.Тісто не повинно липнути до рук.Якщо ваше тісто виходить липким, не поспішайте додавати борошно. Тісто потрібно загорнути в поліетиленову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.За цей час клейковина в тесті розбухне і воно стане менш липким.

Готове тісто ділимо на невеликі шматочки по 15 гр., скачуємо їх у кульки. Кожен шматочок розгортаємо в довгий джгут. Кінчики джгута робимо тонше середини. І потім формуемкренделек. Для цього кінчики джгута загинаємо до середини і приліплюваний хрест на хрест, так щоб у нас вийшла буква Ст.

Деко застеляємо пергаментом або папером для випічки.Викладаємо наші заготовки.

Беремо жовток,змішуємо зі сметаною і водою. І за допомогою пензлика обмазуємо кожен крендель яєчно-сметанною сумішшю.

Цукор змішати з корицею і посипаємо кренделі.

У розігріту до 180 градусів духовку ставимо деко з заготовками і випікаємо кренделі 20 хвилин.

Приємного апетиту !

Мигдально-апельсинове печиво

Для приготування печива необхідні наступні інгредієнти:

Борошно пшеничне ВС – 300 гр.

Цукрова пудра – 100 гр.

Масло вершкове – 150 гр.

Яйце куряче – 1 шт.

Апельсин – 1 шт.

Мигдаль – 50 гр.

Кориця – 2 ч. л.

Розпушувач – 1 ч. л.

Зняти акуратно за допомогою терки цедру з апельсина. Знімати треба помаранчевий шар, від білого печиво буде гірчити.

Мигдаль помити і підсушити.Подрібнити мигдаль в крихту.

Вершкове масло збити разом з цукровою пудрою.Додати яйце,ще раз добре збити. Додати мигдаль,корицю і апельсинову цедру,перемішати.

Борошно змішати з розпушувачем, просіяти, додати в маслянно-яєчну суміш.

Замісити тісто. Загорнути його поліетиленову плівку і прибрати в холодильник мінімум на 30 хвилин.

Духовку попередньо розігріти до 180 градусів

Стіл і тісто присипати борошном і розкачати тісто в пласт товщиною 0,5 див. Вирізати з допомогою фігурні формочок печиво.

Деко застелити пергаментом або змастити маслом,викласти печиво на відстані один від одного.

Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько 7 хвилин.

Готове печиво викласти на рівну поверхню,щоб воно охолонуло. За бажанням прикрасити глазур’ю або посипати цукровою пудрою,корицею.

Приємного апетиту!

Вівсяні печиво

Інгредієнти для приготування:

Борошно пшеничне – 175 гр.

Вівсяні хлопьядолгой варіння – 75 гр.

Масло вершкове – 85 гр.

Цукор – 100 гр.

Ванільний цукор – 10 гр.

Родзинки – 25 гр.

Кориця – 1/2 ч. л.

Сода – 1/3 ч. л.

Сіль – 1/3 ч. л.

Вода – 55 гр.

Всі інгредієнти підготуйте заздалегідь,аби вони були кімнатної температури.

Родзинки промити і залити окропом, залиште буквально на пару хвилин. Злийте з нього воду і порубаєте в однорідну масу з допомогою блендераили м’ясорубки.

Вівсяні пластівці подрібніть в борошно.

Змішайте до однорідної маси масло, цукор, корицю і родзинки.

У теплій воді розчиніть сіль. Додайте до масла вівсяну муку і воду, перемішайте.В останню чергу всипте борошно і соду, замісити тісто. Тісто виходить трохи липким.

Присипте стіл борошном і викладіть грудку тіста. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 див. Виріжте будь формочками або склянкою. Тісто знову зберіть в кому і розкачайте, повторити, поки не закінчиться тісто. Печиво викласти на пергамент або змащений маслом деко.

Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 12 хвилин.

Приємного апетиту!

Печиво з хурмою і горіхами

Для приготування знадобляться:

Хурма – 220 гр. (2 середніх)

Борошно пшеничне – 220 гр.

Горіхи волоські – 130 гр.

Цукор – 110 гр.

Масло вершкове – 100 гр.

Яйце куряче – 1 шт.

Розпушувач – 1,5 ч. л.

Кориця мелена – 0,5 ч. л.

Мускатний орехщепотка.

Хурму помити, обсушити,видалити плодоніжки і насіння. Якщо шкірка добре знімається,то можна і її. Подрібнити в пюре за допомогою блендера або протерти через сито.

Волоські горіхи подрібнити.

Борошно просіяти разом з розпушувачем.

Духовку розігріти до 180 градусів.

Масло кімнатної температури збити з цукром, додати яйце, добре збити до білої маси.

Додати пюре з хурми, збити.

Додати волоські горіхи, спеції і борошно, акуратно розмішати ложкою або силіконової лопаткою.

Деко застелити пергаментом або змастити маслом.Відсадити печиво з кондитерського мішка. Якщо немає мішка, то чайною ложкою,як це зробила я.

Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.

Готові печива остудити і можна їсти, запиваючи чаєм або молоком.

Related posts

Leave a Comment