Добірка рецептів печива з ароматом кориці
Кренделі з корицею
Для крендельков потрібні такі інгредієнти:
Для тіста:
Борошно пшеничне – 320 гр.
Масло вершкове – 100 гр.
Цукор – 100 гр.
Сметана – 60 гр.
Яйце куряче – 1 шт.
Мед – 1 ст. л.
Сіль – 1/4 ч. л.
Розпушувач – 1 ч. л.
Для змазування печива:
Жовток – 1 шт.
Сметана – 0,5 ч. л.
Вода – 15 гр.
Для посипання:
Кориця – 1 ч. л.
Цукор – 1 ст. л.
Заздалегідь дістати з холодильника масло,щоб воно стало м’яким.
Борошно просіяти разом з розпушувачем.
У великій мисці з’єднуємо з допомогою міксера яйце, сметану, цукор і сіль. Додаємо розм’якшене вершкове масло збиваємо до однорідної консистенції. Вливаємо мед і ще раз перемішуємо.
Всипаємо борошно і замішуємо,м’яке еластичне тісто.Тісто не повинно липнути до рук.Якщо ваше тісто виходить липким, не поспішайте додавати борошно. Тісто потрібно загорнути в поліетиленову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.За цей час клейковина в тесті розбухне і воно стане менш липким.
Готове тісто ділимо на невеликі шматочки по 15 гр., скачуємо їх у кульки. Кожен шматочок розгортаємо в довгий джгут. Кінчики джгута робимо тонше середини. І потім формуемкренделек. Для цього кінчики джгута загинаємо до середини і приліплюваний хрест на хрест, так щоб у нас вийшла буква Ст.
Деко застеляємо пергаментом або папером для випічки.Викладаємо наші заготовки.
Беремо жовток,змішуємо зі сметаною і водою. І за допомогою пензлика обмазуємо кожен крендель яєчно-сметанною сумішшю.
Цукор змішати з корицею і посипаємо кренделі.
У розігріту до 180 градусів духовку ставимо деко з заготовками і випікаємо кренделі 20 хвилин.
Приємного апетиту !
Мигдально-апельсинове печиво
Для приготування печива необхідні наступні інгредієнти:
Борошно пшеничне ВС – 300 гр.
Цукрова пудра – 100 гр.
Масло вершкове – 150 гр.
Яйце куряче – 1 шт.
Апельсин – 1 шт.
Мигдаль – 50 гр.
Кориця – 2 ч. л.
Розпушувач – 1 ч. л.
Зняти акуратно за допомогою терки цедру з апельсина. Знімати треба помаранчевий шар, від білого печиво буде гірчити.
Мигдаль помити і підсушити.Подрібнити мигдаль в крихту.
Вершкове масло збити разом з цукровою пудрою.Додати яйце,ще раз добре збити. Додати мигдаль,корицю і апельсинову цедру,перемішати.
Борошно змішати з розпушувачем, просіяти, додати в маслянно-яєчну суміш.
Замісити тісто. Загорнути його поліетиленову плівку і прибрати в холодильник мінімум на 30 хвилин.
Духовку попередньо розігріти до 180 градусів
Стіл і тісто присипати борошном і розкачати тісто в пласт товщиною 0,5 див. Вирізати з допомогою фігурні формочок печиво.
Деко застелити пергаментом або змастити маслом,викласти печиво на відстані один від одного.
Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько 7 хвилин.
Готове печиво викласти на рівну поверхню,щоб воно охолонуло. За бажанням прикрасити глазур’ю або посипати цукровою пудрою,корицею.
Приємного апетиту!
Вівсяні печиво
Інгредієнти для приготування:
Борошно пшеничне – 175 гр.
Вівсяні хлопьядолгой варіння – 75 гр.
Масло вершкове – 85 гр.
Цукор – 100 гр.
Ванільний цукор – 10 гр.
Родзинки – 25 гр.
Кориця – 1/2 ч. л.
Сода – 1/3 ч. л.
Сіль – 1/3 ч. л.
Вода – 55 гр.
Всі інгредієнти підготуйте заздалегідь,аби вони були кімнатної температури.
Родзинки промити і залити окропом, залиште буквально на пару хвилин. Злийте з нього воду і порубаєте в однорідну масу з допомогою блендераили м’ясорубки.
Вівсяні пластівці подрібніть в борошно.
Змішайте до однорідної маси масло, цукор, корицю і родзинки.
У теплій воді розчиніть сіль. Додайте до масла вівсяну муку і воду, перемішайте.В останню чергу всипте борошно і соду, замісити тісто. Тісто виходить трохи липким.
Присипте стіл борошном і викладіть грудку тіста. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 див. Виріжте будь формочками або склянкою. Тісто знову зберіть в кому і розкачайте, повторити, поки не закінчиться тісто. Печиво викласти на пергамент або змащений маслом деко.
Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 12 хвилин.
Приємного апетиту!
Печиво з хурмою і горіхами
Для приготування знадобляться:
Хурма – 220 гр. (2 середніх)
Борошно пшеничне – 220 гр.
Горіхи волоські – 130 гр.
Цукор – 110 гр.
Масло вершкове – 100 гр.
Яйце куряче – 1 шт.
Розпушувач – 1,5 ч. л.
Кориця мелена – 0,5 ч. л.
Мускатний орехщепотка.
Хурму помити, обсушити,видалити плодоніжки і насіння. Якщо шкірка добре знімається,то можна і її. Подрібнити в пюре за допомогою блендера або протерти через сито.
Волоські горіхи подрібнити.
Борошно просіяти разом з розпушувачем.
Духовку розігріти до 180 градусів.
Масло кімнатної температури збити з цукром, додати яйце, добре збити до білої маси.
Додати пюре з хурми, збити.
Додати волоські горіхи, спеції і борошно, акуратно розмішати ложкою або силіконової лопаткою.
Деко застелити пергаментом або змастити маслом.Відсадити печиво з кондитерського мішка. Якщо немає мішка, то чайною ложкою,як це зробила я.
Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.
Готові печива остудити і можна їсти, запиваючи чаєм або молоком.