Дача

Ідеальні рецепти котлет капустяних

Доброго часу доби! Хочу сьогодні поділитися цікавою інформацією для всіх любителів овочів і тих, хто обожнює смачно поїсти. Ці рецепти котлет з капусти підійдуть вегетаріанцям, так і віруючим, які постять.

Капустяні котлети (з Фото www.foodyzz.com)

Класичні капустяні котлети

Цей рецепт є основним і для інших рецептів. При дотриманні всіх рекомендацій котлети виходять смачними, ніжними і дуже соковитими.

Капустяні котлети, рецепт (Фото з blogspot.com)

Для приготування цієї страви нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 500 г;
  • цибуля ріпчаста – 5 головок;
  • 400-500 грам борошна;
  • курячий яйця-5 штук;
  • спеції та сіль;
  • рослинне масло.

Як будемо готувати

Спочатку готуємо капусту. Для цього її натираємо на середній тертці. Можна перемолоти в блендері. Щоб капуста вийшла м’яка, її треба залити окропом і залишити в такому стані на пару годин.

Тепер переходимо до цибулі. Його треба дрібно нарізати. Приблизно три чверті обсмажуємо в олії і трохи залишаємо в сирому вигляді.

Готуємо глибоку чашу і перемішуємо всі наші інгредієнти: цибуля, капусту, яйця і борошно. Все ретельно перемішуємо. Сіль, перець, улюблені спеції кладемо за смаком.

Тепер на розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо котлети.

Подавати їх можна зі сметаною або з часниковим соусом.

Персональний рецепт від Юлії Висоцької

Популярна актриса і телеведуча одного разу розповіла про свій рецепт капустяних котлет, обіцяла, що буде дуже смачно.

Для приготування цієї страви вам знадобиться:

  • 300 грам капусти;
  • пару ложок манки;
  • 1 яйце;
  • 300 грам будь-якого м’ясного бульйону;
  • трохи рослинного масла;
  • сіль, перець і ваші улюблені приправи.

Готуються котлети наступному чином

У блендері подрібнюємо капусту. В окремій мисці змішуємо яйце з манкою і приправами і залишаємо на 15 хвилин. Тепер додаємо вже посічену капусту і все перемішуємо. Ліпимо котлети і обсмажуємо на олії. Виливати м’ясний бульйон треба через 7 хвилин після початку смаження. Зменшуємо вогонь і тушкуємо їх в цьому бульйоні протягом 15 хвилин.

Якщо стежте за здоров’ям і фігурою

Цей рецепт для всіх послідовників зсж.

Нам буде потрібно близько 1 кг капусти, одне куряче яйце, трохи вівсяної або житнього борошна, 1 склянку молока, багато зелені (будь-який), сіль і перець.

Котлети (Фото з відкритих джерел)

Готувати будемо так

Відварюємо листя капусти до напівготовності і викладаємо на сито. Потім відбиваємо їх і складаємо один на інший. Тепер в окремій чашці змішуємо молоко і яйце, ретельно збиваємо. Капустяні «заготовки» треба обваляти в борошні і занурити в чашу з яйцем і молоком. Потім викладаємо на сковороду і обсмажуємо. До столу подаємо разом із зеленню.

Капустяні котлети з фаршем

Такі котлети по смаку дуже нагадують голубці. Такий рецепт не підійде вегетаріанцям. Для приготування потрібен список таких продуктів.

Для котлет:

  • 150 грам фаршу;
  • 1 куряче яйце;
  • 400 грам капусти;
  • трохи сушеного часнику;
  • зелена цибуля;
  • борошно;
  • сіль і перець.

Рецепт капустяно-м’ясних котлет (Фото з klysa.pl)

Для підливи:

  • 2 помідори;
  • 1 цибулина ріпчастої цибулі;
  • трохи томатної пасти;
  • 1 склянку бульйону;
  • пару ложок цукру;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 столових ложок рослинного масла;
  • сіль і спеції.

Спочатку шаткуємо капусту дуже дрібно, потім заливаємо окропом, даємо охолонути і віджимаємо. Далі капусту солимо і перчимо і додаємо до неї дрібно нарізану ріпчасту цибулю.

Тепер змішуємо фарш, борошно, часник і збите яйце.

Тепер ліпимо котлети і обсмажуємо їх.

Тепер робимо підливу. На сковороді обсмажуємо цибулю, помідори, додаємо часник, цукор, сіль, приправи і бульйон. Заливаємо їм наші котлети і відправляємо їх у духовку на півгодини. Готуються вони при температурі 180 градусів.

Капустяні котлети з манкою

Це досить непростий рецепт, але його варто спробувати. Смак у таких котлет виходить незвичайним. Таких ви ще точно не пробували.

Інгредієнти:

  • 2 шт. ріпчастої цибулі;
  • 600-700 грам капусти;
  • 2 шт. – курячі яйця;
  • манка (4-5 столових ложок);
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 100 грам рослинного масла;
  • будь-яка зелень;
  • сіль і перець.

Готуємо в наступній послідовності

Спочатку займемося капустою. Її дрібно шаткуємо і відварюємо в киплячій воді протягом 10 хвилин. Потім, використовуючи друшляк, зливаємо всю зайву рідину. Поки остигає капуста, можна зайнятися цибулею. Його дуже дрібно нарізаємо. На окремій сковороді його треба спасерувати з рослинним і вершковим маслом. Потім необхідно дочекатися, коли цибуля охолоне. Тепер готуємо глибоку миску, нам вона знадобиться для того, щоб змішати всі інгредієнти. Яйця, смажену цибулю, капусту, манку, зелень, роздавлений або тертий часник, солимо і перчимо за смаком і все акуратно і добре перемішуємо. Цю суміш трохи витримують, близько півгодини. Так манка, що входить до складу котлет, повинна трохи розбухнути. Потім катаємо кульки і смажимо на сковороді.

Запікаємо капустяні котлети в духовці

Цей рецепт чудово підійде для всіх бажаючих схуднути. Їх не треба смажити на сковороді, вони запікаються в духовці. Беремо потрібні продукти за списком:

  • капуста (600 грам);
  • 1 яйце;
  • 1 цибулина ріпчастої цибулі;
  • трохи борошна;
  • сіль і приправи.

Готуємо швидко і просто. До подрібненої в блендері капусті додаємо всі інші інгредієнти: цибуля, яйце, борошно і приправу. Для бажаючих схуднути солі додаємо по мінімуму. Деко змащуємо олією і викладаємо котлети. Зверніть увагу на те, що запікати їх треба з двох сторін по 15 хвилин кожну. Температуру в духовці вибираємо 180 градусів.

Смачні котлети (з Фото www.productservice.am)

Котлети пісні

Для всіх бажаючих схуднути або просто для тих, хто дотримується релігійного посту.

Пісні капустяні котлети (з Фото www.vegrecipesofindia.com)

Продукти, необхідні для їх приготування, схожі з попередніми рецептами:

  • капуста (300-400 грам);
  • картопля, морква, цибуля ріпчаста;
  • півсклянки панірувальних сухарів;
  • пару зубчиків часнику;
  • сіль і перець.

Перше, що треба зробити, – це зварити всі овочі. Тільки обов’язково окремо. Потім їх подрібнюємо. Картоплю робимо як на пюре, тільки без додавання олії. Все це змішуємо, солимо, перчимо і додаємо часник. Потім ліпимо кульки і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Потім викладаємо на деко з рослинним маслом і запікаємо при температурі 200 градусів близько 20 хвилин.

Це найсмачніші і поширені рецепти, які підійдуть як для любителів овочів і прихильників здорового способу життя, так і для охочих поїсти ситно (капустяні котлети з фаршем).

А ви любите готувати капустяні котлети?

та інші матеріали ви можете знайти на нашому

Спробуйте ще:

Related posts

Leave a Comment