Садівництво

Кактус в косметиці для молодості і краси

Кактус не схожий на рослину, яку можна використане в сфері краси, але під його шипами є багато косметичних властивостей. Тому він все частіше використовується в різних косметичних препаратах. Читайте, в чому прихований секрет кактуса!

Кактус , як і алое віра відомий своїми корисними властивостями , належить сукулентів, тобто рослинам, які виживають у складних умовах – без регулярного доступу до води. І саме завдяки цій особливості кактус використовується в косметичних засобах.

Як сказав експерт індустрії краси Девід Поллок: “Коли ви думаєте про кактусі, перше, що приходить на розум, – це пустеля. Однак, якщо ви копнете трохи глибше, ви почнете задаватися питанням, як кактус може вижити в цій пустелі”.

Це всього лише один із секретів Матері-Природи, який дозволяє нам зберігати здоровий, молодий вид особи.

Кактус в косметиці: властивості

Кактус може вижити в пустелі завдяки здатності зберігати воду протягом тривалого часу. Кактуси накопичують воду в стеблі, і виробники косметики витягують з неї вигоду.

Це вода, що міститься в кактусах, найбільш часто використовується при створенні різних препаратів – популярніше всього ефірне масло опунція – опунція один з видів кактуса. Деяка косметика з кактуса містить також його м’якоть і навіть фрагменти стебла.

Зволожуючі властивості кактуса використовуються не тільки в косметичних засобах для шкіри, але і для волосся – завдяки їм вони більш блискучі і слухняні, і тому їх легше розчісувати. Препарати для волосся з кактусом (шампуні, масла, кондиціонери) очищають шкіру голови.

Кактус не тільки зволожує шкіру, але і робить її більш еластичною – все це завдяки вмісту вітаміну Е і вітаміну К і жирних кислот (в тому числі ненасичені омега-6 лінолевої жирної кислоти, яку організм людини не виробляє самостійно).

Більш того, вищезгаданий вітамін Е, а також біофлавоноїди є антиоксиданти , що нейтралізують дію вільних радикалів .

Вільні радикали викликають ослаблення еластину і колагенових волокон. Завдяки цьому, косметика з кактуса може допомогти уповільнити процес старіння шкіри, зморшки.

Вітамін Е також має регенеративними властивостями, завдяки яким препарати з кактусом можуть прискорити загоєння ран і заспокоїти роздратування.

Фото взято з відкритого джерела

Кактус в косметиці: застосування

З-за вищезазначених властивостей, кактус може бути компонентом багатьох видів косметики. Серед них:

  • зволожуючі креми для обличчя і тіла
  • креми під очі
  • лосьйони для тіла
  • бальзами для губ
  • лосьйон для зняття макіяжу
  • гелі для душу
  • маски для обличчя
  • скраби для обличчя і тіла
  • шампуні і кондиціонери для волосся
  • масло для волосся.

Related posts

Leave a Comment