Рецепти

Китайське печиво з арахісу: ніжно, смачно, легко і дуже святково

Можливо, ви вже чули про китайське арахісове печиво Hua sheng bing, як про традиційне ласощі, яке в Піднебесній подають на стіл у китайський Новий рік. Ви можете купити таке печиво в китайському магазинчику, упакованим у високі пластикові контейнери. Але я особисто впевнений, що домашнє печиво виходить набагато смачніше, а приготувати його набагато легше, ніж ви думаєте.

Печиво готується дуже швидко, і у вас, швидше за все, вже є більшість інгредієнтів, необхідних для його приготування.

Рецепт печива арахісового

  • 300 г несолоного смаженого арахісу
  • 225 г цукрової пудри
  • 300 г борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 3/4 ч. л. розпушувача
  • 170 мл арахісового або ріпакової олії
  • 60 г вершкового масла, розтопленого
  • 1 яйце

Як зробити тісто арахісове

Подрібніть арахіс блендером до консистенції великої крихти. Додайте цукрову пудру і продовжуйте збивати, періодично зупиняючи двигун, щоб зішкребти суміш зі стінок. Зупиніть двигун, коли суміш перетвориться в дрібний порошок. Не перестарайтеся, інакше ви не отримаєте суміш арахісової борошна з цукром, а арахісове масло.

У велику миску просійте разом борошно, сіль і розпушувач. Додайте сухі інгредієнти в арахісову суміш і добре перемішайте.

Потім зніміть чашу з міксера, влийте в суміш арахісове і розтоплене вершкове масло. Руками замісити м’яке тісто.

Спочатку воно буде вам здаватися жорстким. Не поспішайте додавати масло. Чим довше ви будете місити тісто, тим м’якше воно буде ставати.

Якщо вам здасться, що тісто стало занадто м’яким і жирним, поставте його в холодильник на 15 хвилин, щоб воно затверділо. Якщо через п’ять хвилин після початку замісу тісто все ще залишається сухим, то додайте в нього масло і вмешивайте його, але не більше, ніж по 1 столовій ложці за раз.

Як спекти китайське печиво

Нагрійте духовку до 160° С. Застеліть 2 дека пергаментом.

Скачайте тісто в кульки діаметром 2-2,5 см і розкладіть їх на підготовлених деках на відстані 3-4 см один від одного.

Якщо хочете зробити печиво більш красивим, злегка притисніть верхівки кульок невеликим декоративним штампом. Змастіть збитим яйцем.

Поставте деко на середній рівень духовки.

Випікайте протягом 20-22 хвилин. Визначте готовність світло-золотистого відтінку вашої випічки.

Готове печиво перекладіть на решітку і дайте повністю охолонути. Потім можете подати його до чаю або прибрати в герметичний контейнер, щоб зберегти до завтра.

Порада від шефа

Це арахісове печиво виходить дуже ніжним, воно легко кришиться. Так що звертайтеся до них з обережністю.

Шукаєте класні рецепти печива? Ви їх знайшли:

Related posts

Leave a Comment