Рецепти

Печиво Черепашки: солодкий рецепт

Горіхи наріжте на дрібні шматочки (не більше 0,5 см в діаметрі). У кожне печиво потрібно буде покласти по 3 горіхових шматочка.

Як зробити пісочне тісто для печива

На міксер встановіть насадку “Лист”. У чашу міксера покласти розм’якшене вершкове масло, яєчні жовтки (кімнатної температури) і сметану. Включіть міксер на середньої або низької швидкості і перемішайте всі інгредієнти до однорідного стану.

Всипте в чашу міксера приблизно 4/5 всієї борошна і продовжуйте змішування на низькій швидкості. Борошно додавати поступово, постійно контролюючи консистенцію тесту. Як тільки вона перестане прилипати до кінчиків пальців, заміс можна закінчувати. Готове тісто скачайте в кулю, загорніть в плівку і поки поставте в холодильник.

Як приготувати начинку з меренги

Увага! Чаша міксера, в якій ви будете збивати білки для безе, повинна бути сухою і чистою.

Білки повинні бути ретельно відокремлені від жовтків. Будь вкраплення жовтка заважає взбиванню білків!

У чашу міксера влийте білки і почніть з збивати на високій швидкості. Приблизно через хвилину вони загусають і почне пінитися. Зменшіть швидкість міксера до мінімуму і поступово додайте до білків цукор. Після того, як весь цукор буде всипаний, знову збільшити швидкість міксера до високої і збивайте меренгу ще приблизно 5 хвилин. Ваша мета – збити білки до жорстких піків.

Як зібрати печиво

Тісто розділіть на 4 частини і кожну розкатати в ковбаски колоду. Розріжте кожну колоду на 15 рівних скибочок частин і скрутіть їх в кульки. Кожну кульку розкачати качалкою так, щоб вийшов круг діаметром близько 5 див.

У центр кожного кружечка покладіть по чайній ложці безе, потім складіть печиво навпіл і ще раз навпіл. Такі складені вчетверо кружечки тесту з меренгою всередині укладіть на деко на відстані 1,5 см один від одного, а потім додайте горішки всередину кожного печива.

Випікати пісочне печете з меренгою потрібно приблизно 25-30 хвилин (t=180 С) або поки їх краю не стануть золотисто-коричневими.

Готове печиво охолодіть і посипте цукровою пудрою.

Оскільки кожне печиво ви будете робити вручну, у вас ніколи не вийде двох абсолютно однакових “черепашок”. І це – справді чарівно!

Спробуйте зробити таке печиво! Напевно багатьом воно нагадало відразу два інших виду смачного печива – і “. Я навіть і не сумніваюся в тому, що цей рецепт відразу стане вашим новим улюбленим печивом!

Related posts

Leave a Comment